
- reklama -
Suroviny
- hladká mouka
- máslo
- 3 i více stroužků česneku
- 1 vejce
- 1 lžička Vegety
- strouhanka
- petrželka nebo pažitka
Postup přípravy receptu
-
Z másla a hladké mouky uděláme klasickou jíšku a necháme jí zcela vychladnout.
-
Do studené jíšky dáme protlačený česnek, vegetu, nasekanou pažitku a vejce, všechno pořádně promícháme a doplníme strouhankou tolik, aby se daly knedlíčky tvarovat, pak je tak 5 minut zavaříme do polévky.
Poznámka od kuchařky
Někde jsem to kdysi četla, možná v Pošli recept, ale nejsem si jistá, ovšem knedlíčky jsou opravdu dobré. Dělala jsem polévku z vepřové kosti, zeleniny, obraného masa a strouhání.
Kuchařka: Bibinka