Jíškové knedlíčky do polévky-chutné

241
- reklama -

Suroviny

hladká mouka
máslo
3 i více stroužků česneku
1 vejce
1 lžička Vegety
strouhanka
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a hladké mouky uděláme klasickou jíšku a necháme jí zcela vychladnout.

  2. Do studené jíšky dáme protlačený česnek, vegetu, nasekanou pažitku a vejce, všechno pořádně promícháme a doplníme strouhankou tolik, aby se daly knedlíčky tvarovat, pak je tak 5 minut zavaříme do polévky.

Poznámka od kuchařky

Někde jsem to kdysi četla, možná v Pošli recept, ale nejsem si jistá, ovšem knedlíčky jsou opravdu dobré. Dělala jsem polévku z vepřové kosti, zeleniny, obraného masa a strouhání.