
- reklama -
Suroviny
- 6 vajec,kolik váží vejce,tolik cukru a polohrubé mouky,2-3 lžíce horké vody na piškot.Na krém potřebujeme :1 1/2 másla,vanilkový cukr,20 dkg moučkového cukru,1/12 vanilkového pudinku,1/2 litru mléka.Rum a marcipánové ovoce
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr, horkou vodu ušleháme přidáme mouku,nalijeme na pekáč a upečeme.
-
Uvaříme pudink, necháme vychladnout, máslo a cukr třeme, potom sešleháme dohromady.
-
Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka.
-
Na talíř nalijeme rum do kterého namáčíme jednotlivé díly ježka a střídavě promazáváme krémem.
-
Celého ježka namažeme krémem, posypeme strouhanou čokoládou nebo grankem, ozdobíme marcipánovým ovocem.
-
Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na bodlinky, které napícháme na ježka.
-
Na oči a čumáček použijeme lentilky, oříšky nebo mandle.
Poznámka od kuchařky
Je to starý rodový recept rodiny mého zetě,který dělají pouze muži v rodině,protože se spotřebují na ježka 2/3 rumu,zbytek mizí v nich.
Kuchařka: Jikotka