
- reklama -
Suroviny
- 2/3 ryby (uzené)
- 1/3 olomouckých tvarůžků
- cibule
- sůl
- pepř
- čerstvá paprika
- chilli
- olej
Postup přípravy receptu
-
Ryby čerstvě vyuzené nebo konzervované – použil jsem konzervované ryby podle receptu- http://www.toprecepty.cz/recept/28876-uzeni-ryb-a-konzervovani-uzenych-ryb-zavarovanim/-
-
Obereme a pomeleme společně s olomouckými tvarůžky a cibulí.
-
Podle chuti ochutíme solí, pepřem, paprikou, chilli. Dle nutnosti přidáme olej a zamícháme.
-
Při použití ryb konzervovaných v oleji další přidání oleje většinou není nutné. Podáváme s chlebem, pečivem a něčím k zapití.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – Recept na Jiříkovu pomazánku je na stránkách Rybářství Rychvald s.r.o.
Byl pojmenovám podle Oldřicha Jiříka z Rychvaldského rybářství.
Kuchař: Jiri V.









