Jikry s mlíčím v remuládě

105
- reklama -

Suroviny

Mlíčí
jikry
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
cibule
ocet
cukr
smetanová remuláda

Postup přípravy receptu

  1. Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto vývaru je necháme do druhého dne.

  2. Scedíme, kromě bobkového listu vybereme všechno koření, skládáme do skleněné nádoby a zaléváme remuládou. Dobře uzavřené uložíme do lednice na den-dva odležet. Chutná jemně, jako rybí salát.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem remuládu z receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/8537-smetanova-mar…