Jikra na ruský způsob + salát z červené řepy

58
- reklama -

Suroviny

Jikra:
1 lilek
2 červené papriky
2 rajčata
1 cibule
1-2 stroužky česneku
sůl
pepř
ocet
cukr
olej
zelená petrželka
Červená řepa:
1-2 vařené červené řepy
nasekané oříšky
sůl
pepř
cukr
citrón
olej
může se dát i trochu čerstvého křenu

Postup přípravy receptu

  1. Lilek napícháme nožem a dáme spolu s paprikama péct na plechu do trouby. Péct do změknutí, papriky můžou být mírně do černa. Slupku z lilku a paprik sloupneme a vyhodíme. Lilek můžeme nasolit a nechat odkapat vodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakrájené na kousky dáme do mixeru společně s cibulí česnekem a rajčatama, které před tím blanšírujeme v horké vodě a sloupneme slupku. Vše promixujeme a dochutíme solí, pepřem, cukrem, octem a olejem. Nakonec můžeme přidat zelenou petrželku. V kategorii je to zařazené jako saláty, ale dá se to použít i jako pomazánka na pečivo.

  3. Uvařené červené řepy oloupeme a nastrouháme, případně nakrájíme. Dodáme nasekané oříšky (vlašské, lískové) a dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a troškou oleje.

Poznámka od kuchařky

Výborné k masu s bramborama na všechny způsoby, k těstovinám a k rýži.