![Jihočeský pstruh na grilu i v troubě_5ffdc2daa8e94.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/jihocesky-pstruh-na-grilu-i-v-troube_5ffdc2da9a408.jpeg)
Suroviny
4 porce
- 4 menší pstruzi
- 4 stroužky česneku
- 2 silnější pórky
- 100 g eidamu
- citronová šťáva
- mletá sladká paprika
- mletý pepř
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a vykuchané pstruhy uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli, pepře a na povrchu pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet.
-
Bílou část pórku nakrájíme na tenké kroužky, které promícháme s větší polovinou strouhaného sýta a s jemně nakrájenou petrželkou. Touto směsí naplníme pstruhy a sepneme je kovovými jehlami. Pstruhy potřeme olejem a vložíme na rošt, nebo na pekáč a pečeme asi 15-20 minut.
-
Pak posypeme zbylým sýrem a necháme pod grilem nebo v troubě, dokud sýr nezezlátne. Nakonec poprášíme červenou paprikou.
Poznámka od kuchařky
Pstruzi na tento způsob se dají jak grilovat, tak upéct v troubě a k nim jsou dobré opékané brambory a nějaký salátek.
Recept mám opsaný ze starého Top Víkendového magazínu.