
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 1/2 kg polohrubé mouky
- špetka soli
- 4 lžíce cukru
- citronová kůra
- 1/2 kostky droždí
- 1/4 l vlahého mléka
- 2 žloutky
- 1/2 másla – 125g
- 1 vejce na potření
- mák na posypání
Postup přípravy receptu
-
Do mouky se solí, s citronovou kůrou a cukrem nalijeme kvásek, přidáme žloutky a vlažné rozpuštěné máslo. Zpracujeme těsto, pořádně vymícháme, dáme na hodinu kynout.
-
Poté z těsta vytvoříme šišku, kterou rozkrájíme na stejné dílky, ze kterých vyválíme silnější válečky.
-
Tyto válečky přeložíme a zakroutíme. Necháme chvíli nakynout, pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme mákem.
-
Pečeme dozlatova.
Kuchařka: akjam