
- reklama -
Suroviny
- 260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
- 40 g škrobu
- 80 g cukru moučka
- 180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
- 1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
- balíček loupaných mandlí
- Čokoládová poleva:
- hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek
- trocha ztuženého tuku
- kokos
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu.
-
Z těsta odebereme malý kousek, do kterého zabalíme celou mandli.
-
Vyválíme oválek a na jedné straně ho protáhneme mírně špičky jako čumáček. Pokládáme na papír vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 10 minut.
-
Po vychladnutí máčíme zadečky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu.
-
Párátkem omočeným do čokoládové polevy nakreslíme očička a čumáček.
Poznámka od kuchařky
Ježečci jsou zde již několikrát, přidávám tedy i bezlepkovou variantu.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram









