
- reklama -
Suroviny
podle velikosti
- Linecké těsto
- mandle
- kokos nebo kuličky
- čokoládovou polevu cukr
- kakao na vaření – stačí lžíce
- trochu vlažné vody
Postup přípravy receptu
-
Lžící vezmem trochu lineckého těsta a vytvoříme oválek, do kterého vložíme mandli.
-
Oválek upravíme a vytvoříme čumáček tak akorát podle velikosti oválku.
-
Poskládáme na plech vždy aspoň 4 cm od sebe a upečeme.
-
Pak necháme bobánky vychladnout.
-
Čokoládovou polevu uděláme tak, že smícháme cukr s trochou kakaa a troškou vlažné vody.
-
Vedle si připravíme mističku kokosu nebo to, v čem chceme obalovat.
-
Vezmeme ježečka a jakoby zadeček namočíme do čokolády a hned ponoříme do kokosu.
-
Vezmeme ještě špejli, tu namočíme do polevy a uděláme ježečkovi očička.
-
Ježečky skládáme na tác nebo talíř a počkáme, až čokoláda ztuhne.
Poznámka od kuchařky
Ježečci jsou vhodný na oslavu nebo jako pohoštění.
Kuchařka: Terkas









