- reklama -
Suroviny
60 porcí
- Těsto:
- 150 g hladké mouky
- 100 g másla
- 60 g cukru moučka
- 2 PL kakaa
- 1 PL rumu
- 1 žloutek
- Navrch:
- 2 bílky
- 60 g cukru krupice
- 80 g kokosu
- 4 PL rybízové marmelády
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin uděláme vláčné těsto a necháme v chladu odpočinout přes noc.
Z těsta vykrajujeme hvězdičky, dáme je na plech s pečícím papírem.
-
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme kokos.
Na každou hvězdičku zdobičkou uděláme bobek z marmelády, na něj kopeček z kokosové hmoty.
-
Pečeme asi 10 minut/160°C.
Uchováme v chladu v uzavřené nádobě.
Poznámka od kuchařky
Málo známé cukroví, moc dobré a docela rychlé. Při jednom pečení máte i ozdobeno, hotovo během hodinky.
Krásné Vánoce všem…:)
Kuchařka: Olga Urvalkova