
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- Těsto:
- 210 g hladké mouky
- 60 g cukru
- 1 vejce
- citronová kůra
- 60 g másla
- 80 ml mléka
- 15 g droždí
- sůl
- Drobenka:
- 50 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 50 g másla
- Náplň:
- 500 g jeřabin
- cukr – dle chuti
- Amaretto
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek.
-
Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme těsto. Na závěr vmícháme roztopené máslo, pomoučíme a necháme kynout.
-
Koláčovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme těsto, na něj rozložíme jeřabiny, posypeme cukrem a pokapeme amarettem.
-
Z uvedených surovin připravíme drobenku a posypeme jí koláč. Dáme péct do vyhřáté trouby.
-
Po upečení koláč pocukrujeme a můžeme podávat.
Kuchařka: sebena









