Jeřabinový koláč

80
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Těsto:
210 g hladké mouky
60 g cukru
1 vejce
citronová kůra
60 g másla
80 ml mléka
15 g droždí
sůl
Drobenka:
50 g hladké mouky
50 g cukru
50 g másla
Náplň:
500 g jeřabin
cukr – dle chuti
Amaretto

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek.

  2. Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme těsto. Na závěr vmícháme roztopené máslo, pomoučíme a necháme kynout.

  3. Koláčovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme těsto, na něj rozložíme jeřabiny, posypeme cukrem a pokapeme amarettem.

  4. Z uvedených surovin připravíme drobenku a posypeme jí koláč. Dáme péct do vyhřáté trouby.

  5. Po upečení koláč pocukrujeme a můžeme podávat.