- reklama -
Suroviny
- Na piškot: vejce 4-5podle velikosti
- cukr krupici
- mouka hladká
- pul prášku do pečiva
- olej
- Na marcipán: 150g suš plnotučného mléka
- 150g cukr moučka
- 3 lžíce vody
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce oleje
- mandlovou trest
- barvivo na potraviny
- Na krém: másla
- vejce
- cukr
- rum
Postup přípravy receptu
-
Piškot: bílky si odvážím, kolik váží bílky, kolik dávám cukru, vyšlehat v tuhý sníh, přidat postupně vejce, potom mouku, která má gramáž jako bílky a cukr, s práškem do pečiva a nakonec olej.
-
Marcipán: vše smíchat dohromady barvivo pridávat podle toho, jakou chcete barvičku, pokud je marcipán lepkavý, přidávám sušené mléko, protože cukr ještě víc leptá.
-
Krém : na 3 másla si vyšlehám 4 vejce a 160 g cukru krupice, nad párou do husta, nechám zchládnout a pak postupne vmíchávám do másla.
-
Přidám trošku rumu, máslo se musí pořádně vyšlehat.
Poznámka od kuchařky
Všechny dorty dělám z tohoto piškotu, je nejjemější. Upečené piškoty nechám vychladnout, pokapu rumem, nanáším krém a zas piškot a tak dál, dokud nemám správný tvar a výšku.
Kuchařka: lenocka1