Jen tak pro rodinu

44
- reklama -

Suroviny

Na piškot: vejce 4-5podle velikosti
cukr krupici
mouka hladká
pul prášku do pečiva
olej
Na marcipán: 150g suš plnotučného mléka
150g cukr moučka
3 lžíce vody
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
mandlovou trest
barvivo na potraviny
Na krém: másla
vejce
cukr
rum

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: bílky si odvážím, kolik váží bílky, kolik dávám cukru, vyšlehat v tuhý sníh, přidat postupně vejce, potom mouku, která má gramáž jako bílky a cukr, s práškem do pečiva a nakonec olej.


    Zobrazit celý recept

  2. Marcipán: vše smíchat dohromady barvivo pridávat podle toho, jakou chcete barvičku, pokud je marcipán lepkavý, přidávám sušené mléko, protože cukr ještě víc leptá.

  3. Krém : na 3 másla si vyšlehám 4 vejce a 160 g cukru krupice, nad párou do husta, nechám zchládnout a pak postupne vmíchávám do másla.

  4. Přidám trošku rumu, máslo se musí pořádně vyšlehat.

Poznámka od kuchařky

Všechny dorty dělám z tohoto piškotu, je nejjemější. Upečené piškoty nechám vychladnout, pokapu rumem, nanáším krém a zas piškot a tak dál, dokud nemám správný tvar a výšku.