
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1/2 kypřícího prášku
- 125 g Hery (půlka balení + trochu na vymazání formy)
- 1 vejce
- náplň:
- 3 měkké tvarohy (nejlépe v pozlátku, vaničkové při pečení rádi „kynou“)
- 1,5 hrnku mléka
- 0,25 hrnku oleje
- 0,5 hrnku moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový puding
- 1 vejce
- 2 větší oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Postup:
Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (já použila formu o průměru 21 cm). -
V misce smícháme všechny suroviny na těsto, prohněteme v ruce a lehce vmačkáme do formy. Kraje po obvodu uděláme asi 3 cm vysoké.
-
Oloupeme a nastrouháme jablka, vymačkáme šťávu, smícháme s troškou pudingového prášku a 1 vanilkovým cukrem, a rovnoměrně poklademe na těsto.
-
Ostatní suroviny (tvarohy, mléko, olej, moučkový vanilkový cukr, puding, vejce) důkladně smícháme dohromady (já použila ruční metličku, ale doporučuji kuchyňského robota).
-
Vlijeme do formy, uhladíme a dáme péct do horkovzdušné trouby na 170 °C po dobu cca 1,5 hodiny.
-
Pak už jen vychladíme a podáváme ideálně druhý den. Dobrou chuť!
Kuchař: hankavi