Jemný mandlovo-kávový moučník

58
- reklama -

Suroviny

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
100 g mletých mandlí
1 panák Amaretta
200 ml kysané smetany
180 ml oleje
180 ml mléka
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 vanilkový cukr
1 lžička mandlové esence
1 lžíce Caro Nestlé
3 vejce
švestky, nebo ovoce, které máte doma
tuk a kokos na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme veškeré sypké ingredience a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Dále přidáme olej, mléko, Amaretto, mandlovou esenci, vejce, kysanou smetanu.

  3. Opět vše řádně promícháme.

  4. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  5. Poklademe ovocem a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 30-40 minut. Doba pečení je informativní, každá trouba peče jinak.

Poznámka od kuchařky

Těsto lze použít na bábovku, nebo nalít na plech a přidat ovoce, které máte doma. Já dnes dala pár švestek.

Hrenek:200 ml