Jemný krém z medvědího česneku s jarní mrkvičkou

64
- reklama -

Suroviny

50 g másla
2 lžíce mouky
drůbeží vývar
100 ml smetany ( nebo mléka )
velký svazek medvědího česneku
3 jarní mrkvičky
sůl
bílý pepř – podle chuti, nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, necháme zasmažit a zalijeme chladným vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozšleháme a necháme vařit 15 minut.

  3. Listy česneku pokrájíme a vložíme do polévky.

  4. Dochutíme podle chuti solí a pepřem, necháme trochu zchladnout, vmícháme smetanu a polévku rozmixujeme, nejlépe ponorným mixerem.

  5. Syrové mrkve očistíme a jemně nastrouháme.

  6. Před podáváním polévku ještě chvilku mixujeme – tím ji krásně napěníme. Rozdělíme ji do misek a na každou porci dáme jednu lžíci nastrouhané mrkvičky.