- reklama -
Suroviny
- 50 g másla
- 2 lžíce mouky
- drůbeží vývar
- 100 ml smetany ( nebo mléka )
- velký svazek medvědího česneku
- 3 jarní mrkvičky
- sůl
- bílý pepř – podle chuti, nemusí být
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, necháme zasmažit a zalijeme chladným vývarem.
-
Rozšleháme a necháme vařit 15 minut.
-
Listy česneku pokrájíme a vložíme do polévky.
-
Dochutíme podle chuti solí a pepřem, necháme trochu zchladnout, vmícháme smetanu a polévku rozmixujeme, nejlépe ponorným mixerem.
-
Syrové mrkve očistíme a jemně nastrouháme.
-
Před podáváním polévku ještě chvilku mixujeme – tím ji krásně napěníme. Rozdělíme ji do misek a na každou porci dáme jednu lžíci nastrouhané mrkvičky.
Kuchařka: maris