
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
- 80 g moučkového cukru
- 100 g másla nebo rostl.tuku /hery/
- 2 PL medu
- 1 vejce
- špetka soli
- případně trošku mléka
- Dále:
- tuk na vymazání formy
- mouka na vysypání formy
- různé druhy zavařenin – asi 200-300 g
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zpracujeme vláčné těsto, asi 1/3 necháme na ozdobnou mřížku, těsto rozválíme do formy, navršíme zavařeninu, ozdobíme mřížkou z 1/3 těsta a upečeme.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st C asi 20-30 minut.
-
Je vynikající, obzvláště druhý den, kdy patřičně zvláční.
Poznámka od kuchařky
Specifická chuť a vůně tohoto koláče spočívá v tom, že použijeme PERNÍKOVÝ KYPŘÍCÍ PRÁŠEK ! V neposlední řadě výhodou tohoto koláče je – „jak se zbavit marmelád od babičky a pochutnat si. :- )“
Kuchařka: hekute