Jemný kedlubnový guláš

82
- reklama -

Suroviny

500 g mletého masa mix
100 g anglické slaniny vcelku
1 kedluben gigant
1,7 l vody
4 stroužky česneku
1 cibule
mletá paprika
majoránka
pepř
sůl
sójová omáčka
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibuli spolu se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme, osolíme, přidáme mouku, promícháme.

  2. Zalijeme vodou, přisypeme na hrubo nastrouhaný kedluben, rozmačkaný česnek a cca hodinu za občasného míchání vaříme. Dochutíme sójovou omáčkou. Podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka od kuchařky

Můžete dělat i z vepřové plece na kostičky, já jsem opět použila mleté (hovězí-není tak tučné), jak už jsem několikrát zmiňovala kvůli dětem…:-)