Jemný hermelínový salát se smetanou

81
- reklama -

Suroviny
2 – 3 porce

120 g Hermelínu nebo Camembertu
80 g dušené šunky
2 vařená vejce
1 šalotka
sůl
bílý pepř
100 g majonézy
cca 100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín dáme na chvíli do mrazáku, aby se lépe krájel nebo strouhal na velkých slzách struhadla. Vařená vejce oloupeme, šalotku pokrájíme na jemno, šunku na kostičky nebo slabé nudličky, smetanu vyšleháme do tuha.

  2. Hermelín nastrouháme nebo pokrájíme a dáme do misky, přidáme na menší kousky nasekaná nebo pokrájená vejce, pokrájenou šunku se šalotkou, majolku, osolíme a opepříme. Vše promícháme a nakonec vmícháme dle potřeby vyšlehanou smetanu, která salát příjemně zlehčí a nebude tak hutný.

  3. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Poznámka od kuchařky

Jako obměnu můžeme do salátu přidat jemně nasekanou petrželku nebo pažitku, trošku dijonské hořčice nebo česneku, ale klidně i pár drobně nakrájených cherry rajčátek nebo ředkviček.