Jemný čokoládový dort

48
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
5 bílků
5 žloutků
1 balíček vanilkového cukru
120 g moučkového cukru
2 PL oleje
2 PL Nutelly
180 g polohrubé mouky
2 zarovnané PL kakaa
1/2 balíčku kypřícího prášku
Na potření:
marmeláda dle libosti (já dávala zrovna rynglovou)
Na polevu:
100 g čokolády na vaření
40 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme z bílků tuhý sníh.


    Zobrazit celý recept

  2. Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a Nutellu ušleháme do pěny. Mouku, kakao, kypřící prášek promícháme (popřípadě prosejeme) a zapracujeme do pěny. Poté vmícháme sníh z bílků.

  3. Těsto vylijeme do dortové formy, jejíž dno je vyložené pečícím papírem a strany vymazané.

  4. PEČEME: na 180 stupňů, cca 45 minut.

  5. Upečený korpus necháme vychladnout. Poté oddělíme od kraje formy a stáhneme pečící papír. Korpus podélně rozřízneme a namažeme marmeládou.

  6. Na polevu si ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu. Polevu necháme za občasného míchání zhoustnout a poté potíráme korpusové těsto.

Poznámka od kuchařky

Můžeme vytvořit vidličkou vlnky do čokolády, popřípadě ozdobit dle fantazie. 🙂 Necháme ztuhnout v chladu.