- reklama -
Suroviny
- Na těsto:
- 5 bílků
- 5 žloutků
- 1 balíček vanilkového cukru
- 120 g moučkového cukru
- 2 PL oleje
- 2 PL Nutelly
- 180 g polohrubé mouky
- 2 zarovnané PL kakaa
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- Na potření:
- marmeláda dle libosti (já dávala zrovna rynglovou)
- Na polevu:
- 100 g čokolády na vaření
- 40 g másla
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme z bílků tuhý sníh.
-
Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a Nutellu ušleháme do pěny. Mouku, kakao, kypřící prášek promícháme (popřípadě prosejeme) a zapracujeme do pěny. Poté vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto vylijeme do dortové formy, jejíž dno je vyložené pečícím papírem a strany vymazané.
-
PEČEME: na 180 stupňů, cca 45 minut.
-
Upečený korpus necháme vychladnout. Poté oddělíme od kraje formy a stáhneme pečící papír. Korpus podélně rozřízneme a namažeme marmeládou.
-
Na polevu si ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu. Polevu necháme za občasného míchání zhoustnout a poté potíráme korpusové těsto.
Poznámka od kuchařky
Můžeme vytvořit vidličkou vlnky do čokolády, popřípadě ozdobit dle fantazie. 🙂 Necháme ztuhnout v chladu.
Kuchařka: Aniston