Jemný bramborový krém s liškami a slaninou

58
- reklama -

Suroviny

500 g brambor
hrst lišek
100 ml smetany
50 g libové anglické slaniny
1 litr vývaru
1 lžíce másla
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory a vaříme doměkka.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme lišky, osolíme, malinko podlijeme vodou a dusíme je též doměkka. Udržujeme je teplé.

  4. Když jsou brambory měkké, rozmixujeme je a polévku zjemníme smetanou.

  5. Slaninu nakrájíme na úzké proužky, nasucho je opečeme na pánvičce a necháme odsát tuk, nejlépe na kuchyňské papírové utěrce.

  6. Polévku rozdělíme na talíře a do každého dáme opečenou slaninu, lišky a ozdobíme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Kdo nemá rád nebo nemůže slaninu, může ji vynechat.