
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1/2 kg cuket
- 60 g pšeničné krupičky
- sůl
- pepř
- 1 velká cibule
- svazeček petržele
- 400 ml mléka
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Cukety omyjeme, oloupeme (mladé cukety nemusíme) a nakrájíme na tenká kolečka. Posolíme, opepříme, pak každé kolečko obalíme krupičkou a naskládáme do vymazané zapékací mísy.
-
Každou vrstvu posypeme jemně posekanou petrželkou a cibulí, nakrájenou na kolečka. Poslední vrstvu zakončíme cuketou, posypeme zbývající petrželkou a cibulí, zalijeme mlékem, aby byly cukety ponořené a navrch dáme plátky másla. Krupička a mléko vytvoří při pečení krémovou konzistenci.
-
Dáme péct na 200 st. na 30 minut, dokud nezrůžoví na povrchu.
Poznámka od kuchařky
Je to moc dobré, dá se různě kombinovat podle vaší chutě, vhodné i jako salát nebo samostatné jídlo.
Kuchařka: Charlize