Jemné zapečené cukety

54
- reklama -

Suroviny
2 porce

1/2 kg cuket
60 g pšeničné krupičky
sůl
pepř
1 velká cibule
svazeček petržele
400 ml mléka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cukety omyjeme, oloupeme (mladé cukety nemusíme) a nakrájíme na tenká kolečka. Posolíme, opepříme, pak každé kolečko obalíme krupičkou a naskládáme do vymazané zapékací mísy.

  2. Každou vrstvu posypeme jemně posekanou petrželkou a cibulí, nakrájenou na kolečka. Poslední vrstvu zakončíme cuketou, posypeme zbývající petrželkou a cibulí, zalijeme mlékem, aby byly cukety ponořené a navrch dáme plátky másla. Krupička a mléko vytvoří při pečení krémovou konzistenci.

  3. Dáme péct na 200 st. na 30 minut, dokud nezrůžoví na povrchu.

Poznámka od kuchařky

Je to moc dobré, dá se různě kombinovat podle vaší chutě, vhodné i jako salát nebo samostatné jídlo.