- reklama -
Suroviny
3 litry
- 3 litry převařené vody
- 2 limetky (citróny)
- 15 lžic cukru (množství cukru záleží na vaší chuti)
- 1/2 čajové lžičky sušených kvasnic
- 20 květenství bezu (ale můžete pochopitelně dát i víc)
Postup přípravy receptu
-
Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
-
Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté limetky a čisté bezové květy. Někdo je omývá, já tak nedělala, abych neopláchla pyl, ale měla jsem bez z hloubi Orlických hor a jenom jsem pečlivě obrala eventuální broučky.
-
Takto naloženou limonádu nechte v zakryté sklenici při pokojové teplotě 24 hodin.
-
Poté ji přeceďte přes cedník, nebo gázu a nechte vychladit.
Kuchařka: Simply Food