Jemně perlivá bezinková limonáda

57
- reklama -

Suroviny
3 litry

3 litry převařené vody
2 limetky (citróny)
15 lžic cukru (množství cukru záleží na vaší chuti)
1/2 čajové lžičky sušených kvasnic
20 květenství bezu (ale můžete pochopitelně dát i víc)

Postup přípravy receptu

  1. Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté limetky a čisté bezové květy. Někdo je omývá, já tak nedělala, abych neopláchla pyl, ale měla jsem bez z hloubi Orlických hor a jenom jsem pečlivě obrala eventuální broučky.

  3. Takto naloženou limonádu nechte v zakryté sklenici při pokojové teplotě 24 hodin.

  4. Poté ji přeceďte přes cedník, nebo gázu a nechte vychladit.