
- reklama -
Suroviny
12 ks
- 60 g cukru krupice
- 1 meruňkový jogurt (150 g)
- 1/2 vanilkového cukru
- 1/2 kypřícího prášku
- 1 lžička citronové kůry (sušené – čerstvé o trochu méně, je výraznější)
- 1 vejce (zvlášť žloutek a bílek)
- 50 ml oleje (příp. rozpuštěného másla)
- 120 g polohrubé mouky
- 80 g hladké mouky
- 4 meruňky
- mléko dle potřeby
- mletá skořice dle chuti
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Meruňky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
Do misky dáme všechny „suché“ suroviny a promícháme. pak přidáme ostatní suroviny, krom bílku a meruněk. Opět promícháme.
-
Přimícháme meruňky. Bílek si ušleháme se špetkou soli a lehce vmícháme k těstu.
-
Těstem plníme vymazanou a vysypanou formu nebo košíčky tak 1 cm pod okraj.
-
Pečeme do zlatava dle trouby (220° cca 15-20 minut) – vyzkoušíme špějlí, nebo se začnou malinko odchlypovat od krajů.
Kuchařka: Montanka