Jemné kuřecí soté se zeleninou

110
- reklama -

Suroviny
1 porce

150 g kuřecího prsa
miska čerstvé zeleniny – květák, brokolice, mrkev, fazolky
šťáva z poloviny malého citronu
sůl
pepř
olej
malý kousek másla
trocha smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso nakrájíme na kousky velikosti sousta, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
    Zeleninu nakrájíme na podobné kousky a na pařáčku připravíme do skoro měkka (nebo lehce povaříme a hned zchladíme).


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, zprudka restujeme kuřecí kousky, když jsou skoro hotové, přidáme kousek másla a připravenou zeleninu, stále na plném plameni. Promícháme, přilijeme trochu smetany na spojení a odstavíme z ohně.

  3. Podáváme s kari rýží.

Poznámka od kuchařky

Soté – v originále sauté – je rychlý způsob přípravy, nedusíme, neděláme omáčku. Můžete samozřejmě kořenit dle chuti, ale kombinace dobře připraveného kuřecího, čerstvé zeleniny a trocha másla a smetany stačí…