- reklama -
Suroviny
1 porce
- 150 g kuřecího prsa
- miska čerstvé zeleniny – květák, brokolice, mrkev, fazolky
- šťáva z poloviny malého citronu
- sůl
- pepř
- olej
- malý kousek másla
- trocha smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prso nakrájíme na kousky velikosti sousta, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
Zeleninu nakrájíme na podobné kousky a na pařáčku připravíme do skoro měkka (nebo lehce povaříme a hned zchladíme). -
Na pánvi rozehřejeme olej, zprudka restujeme kuřecí kousky, když jsou skoro hotové, přidáme kousek másla a připravenou zeleninu, stále na plném plameni. Promícháme, přilijeme trochu smetany na spojení a odstavíme z ohně.
-
Podáváme s kari rýží.
Poznámka od kuchařky
Soté – v originále sauté – je rychlý způsob přípravy, nedusíme, neděláme omáčku. Můžete samozřejmě kořenit dle chuti, ale kombinace dobře připraveného kuřecího, čerstvé zeleniny a trocha másla a smetany stačí…
Kuchařka: Eja57