Jemné kuře k salátu

130
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1 kuře
6 snítek čerstvého tymiánu
3 PL koření na kuře
2 šalotky
1 kostka kuřecího bujónu
2 mrkve
1 jablko
1 pomeranč
10 silnějších plátků másla

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kuře zevnitř i zvenku osolíme a zvenku též posypeme kořením na kuře. Dovnitř dáme část očištěného jablka zbaveného jadérek, nakrájeného na osminky a půlku oloupaného pomeranče, též nakrájeného na osminky. Stehna svážeme, pod každé křídlo dáme plátek másla.

  2. Mrkev očistíme a nakrájíme každou na čtyři kousky, šalotku nakrájíme na tenká kolečka.

  3. Do pekáčku rozložíme na dno zbylých 8 plátků másla, kolečka šalotky, rozdrobíme bujón, na vše položíme kuře páteří dolů, přidáme mrkve, zbylou půlku jablka a pomeranče, tymián a podlijeme dvěma hrnky vody.

  4. Přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C za občasného podlévání výpekem, asi na 60-70 minut. V případě přílišného vypařování vody, můžeme přilít trochu vody. Zkontrolujeme, zda je kuře hotové a můžeme naporcovat a servírovat, případně necháme déle péct.

Poznámka od kuchařky

Kuře jsem podávala se salátem, viz. recept: „Rychlý salát s avokádem“: https://www.toprecepty.cz/recept/63916-rychly-sala…