Jemná sekaná z domácí pekárny

77
- reklama -

Suroviny

600 g mletého masa (já měla plecko)
1 malá cibule
1 střední cibule
4 stroužky česneku
pepř
2 rohlíky
mléko
sůl
2 vejce
kmín
majoránka
plnotučná hořčice
kečup
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli pokrájenou nadrobno.

  2. Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme větší cibuli nakrájenou nadrobno do hněda. To dáme i s olejem také do pekárny.

  3. Zapneme program „nudlové těsto“ nebo jiný a mícháme 20 minut. Potom vyjmeme háky, nastavíme program „pečení“ a pečeme 1,5 hod. dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Sekaná má trošku jinou chuť, než ta klasická. Hnětením je velmi jemná.A protože nemá kam „utýct“ šťáva, tak je velmi šťavnatá. Dcera i manžel ji zbožňují:-)