Jemná šafránová omáčka na těstoviny

82
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 kuřecí prso
10-12 blizen šafránu ( prostě malá špetička)
50 ml bílého vína nebo vody
3 polévkové lžíce mascarpone
200 ml smetany na vaření
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.

  2. Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme.

  3. Opečeme je na olivovém oleji, poté vlijeme víno se šafránem a promícháme. Necháme malinko odpařit, vmícháme mascarpone a zalijeme smetanou.

  4. Vše provaříme, aby se mascarpone zcela rozpustilo. Dochutíme solí a vsypeme posekanou bazalku. Odstavíme ze zdroje tepla.
    Podáváme s těstovinami (já jsem použila tortellini).

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/