
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 kuřecí prso
- 10-12 blizen šafránu ( prostě malá špetička)
- 50 ml bílého vína nebo vody
- 3 polévkové lžíce mascarpone
- 200 ml smetany na vaření
- 1 stroužek česneku
- čerstvá bazalka
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.
-
Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme.
-
Opečeme je na olivovém oleji, poté vlijeme víno se šafránem a promícháme. Necháme malinko odpařit, vmícháme mascarpone a zalijeme smetanou.
-
Vše provaříme, aby se mascarpone zcela rozpustilo. Dochutíme solí a vsypeme posekanou bazalku. Odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s těstovinami (já jsem použila tortellini).
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea