
Suroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 1/3 balíčku prášku do pečiva
- 2 vejce
- 130 g moučkového cukru
- 60 g oleje
- 70 g mléka
- trošku citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
- 150 – 200 g odstopkovaného rybízu (může být i mražený)
- 1/3 – 1/2 balíčku skořicového cukru
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru.
-
Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten zapracujeme zlehka.
-
Mléka si dáme dle potřeby, těsto nemá být ani moc tuhé, ale ani řídké.
-
Pečící mísu remosky vyložíme papírem na pečení, i boky do poloviny výšky – z papíru vystřihneme o něco větší kolo než je dno, zmuchláme do koule a pak rozprostřeme – lépe drží.
-
Rozetřeme těsto, posypeme rybízem který jsme opláchli, nechali okapat a prosypali skořicovým cukrem.
-
Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme orientačně 30-35 minut.
-
Ke konci hlídáme a zkusíme do středu zapíchnout špejli, těsto se už nesmí lepit.
-
Pak moučník vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Místo rybízu můžeme použít i jiné ovoce.
Remosku mám tu menší o průměru 24 cm s hliníkovou mísou.
Poznámka od kuchařky
Poslední dobou jsem začala používat remosku ve větší míře k pečení moučníků. Ráda se o recepty na moučníky, které se mi celkem podařily, podělím.
Recept mám i na vlastních stránkách http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/pec…









