Jemná rybízová bublanina z remosky

83
- reklama -

Suroviny

200 g polohrubé mouky
1/3 balíčku prášku do pečiva
2 vejce
130 g moučkového cukru
60 g oleje
70 g mléka
trošku citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
150 – 200 g odstopkovaného rybízu (může být i mražený)
1/3 – 1/2 balíčku skořicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru.

  2. Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten zapracujeme zlehka.

  3. Mléka si dáme dle potřeby, těsto nemá být ani moc tuhé, ale ani řídké.

  4. Pečící mísu remosky vyložíme papírem na pečení, i boky do poloviny výšky – z papíru vystřihneme o něco větší kolo než je dno, zmuchláme do koule a pak rozprostřeme – lépe drží.

  5. Rozetřeme těsto, posypeme rybízem který jsme opláchli, nechali okapat a prosypali skořicovým cukrem.

  6. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme orientačně 30-35 minut.

  7. Ke konci hlídáme a zkusíme do středu zapíchnout špejli, těsto se už nesmí lepit.

  8. Pak moučník vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Místo rybízu můžeme použít i jiné ovoce.
    Remosku mám tu menší o průměru 24 cm s hliníkovou mísou.

Poznámka od kuchařky

Poslední dobou jsem začala používat remosku ve větší míře k pečení moučníků. Ráda se o recepty na moučníky, které se mi celkem podařily, podělím.

Recept mám i na vlastních stránkách http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/pec…