Jemná roláda s kávovým krémem, plněná jahodami

74
- reklama -

Suroviny

4 vejce
120 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
1 vanilkový pudink
60-100 g cukru
350 ml mléka
1 jahodový kompot
2 PL instantní kávy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem (s jednou polovinou cukru).

  2. Z bílků a z druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh.

  3. Obě hmoty, jak žloutkovou, tak sněhovou smícháme a po troškách přidáváme mouku. Zamícháme a těsto takto připravené nalijeme na plech s pečícím papírem. Vložíme péci do rozehřáté trouby na 200°C po dobu 12-15 minut, necháme jen zrůžovět. Hned po vyndání stočíme i s pečícím papírem a necháme vychladnout. Nebo plát přendáme a otočíme na utěrku a necháme chladnout, poté papír odtraníme.

  4. Mezitím si podle návodu připravíme krém, kam přidáme instantní kávu a vyšleháme do jemné krémové konzistence. 2/3 krému potřeme na korpus a poklademe okapanými jahodami.

  5. Korpus s krémem a jahodami svineme a zabalíme do alobalu. Necháme vychladnout a ztuhnout. Poté potřeme další třetinou krému, zdobíme čoko ozdobami apod.