
Suroviny
- 4 vejce
- 120 g moučkového cukru
- 120 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový pudink
- 60-100 g cukru
- 350 ml mléka
- 1 jahodový kompot
- 2 PL instantní kávy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem (s jednou polovinou cukru).
-
Z bílků a z druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh.
-
Obě hmoty, jak žloutkovou, tak sněhovou smícháme a po troškách přidáváme mouku. Zamícháme a těsto takto připravené nalijeme na plech s pečícím papírem. Vložíme péci do rozehřáté trouby na 200°C po dobu 12-15 minut, necháme jen zrůžovět. Hned po vyndání stočíme i s pečícím papírem a necháme vychladnout. Nebo plát přendáme a otočíme na utěrku a necháme chladnout, poté papír odtraníme.
-
Mezitím si podle návodu připravíme krém, kam přidáme instantní kávu a vyšleháme do jemné krémové konzistence. 2/3 krému potřeme na korpus a poklademe okapanými jahodami.
-
Korpus s krémem a jahodami svineme a zabalíme do alobalu. Necháme vychladnout a ztuhnout. Poté potřeme další třetinou krému, zdobíme čoko ozdobami apod.