- reklama -
Suroviny
- 1 krabička sleďových filetů ve vaječno-hořčičném krému
- 1 měkký odtučněný tvaroh
- 1 nastrouhaná větší mrkev
- 1/2 nastrouhaného stvolu řapíkatého celeru
- sůl
- 1-2 ČL hořčice na dochucení – není nutná, jen podle chuti
- šťáva z jednoho citrónu
Postup přípravy receptu
-
Filety a ostatní jmenované suroviny ušleháme ve šlehači, pak přidáme nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer, ochutíme citrónovou šťávou,osolíme, zamícháme a podáváme s pečivem.
-
Filety jsou již samy o sobě velmi dobré, jsou v krásném chutném vaječno-hořčičném krému, tedy není třeba nic moc dochucovat.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s pečivem a zeleninkou. Zdobíme kolečky řapíkatého celeru, apod.
Kuchařka: varilamyskakasicku