Jemná lososová pomazánka

48
- reklama -

Suroviny

1 125 g steak z uzeného lososa přírodní bez kůže
1 malou bílou cibuli (nemáme-li, dáme jarní bílou část)
1 pomazánkové máslo
3 lžíce zakysané smetany
1 lžíci nasekané bazalky
sůl
bílý pepř
Dále:
2 vejce
zelenou část jarní cibulky
lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Lososa natrháme na menší kousky, cibuli nakrájíme na velice drobno, zelenou část na kolečka a vejce uvaříme na hniličku, ( vložíme do vroucí vody a vaříme přesně 7 minut.)


    Zobrazit celý recept

  2. Pomazánkové máslo smícháme s cibulí, bazalkou, smetanou, opepříme a dobře promícháme.
    Přidáme lososa a už jen opatrně zamícháme, ochutnáme a je-li potřeba, osolíme.

  3. Rozdělíme do misek, přidáme rozkrojené vejce, ozdobíme kroužky zelené části cibulky a bazalkou.