
Suroviny
- 3-4 lilky (záleží, jak jsou velké)
- 1 červená kapie
- 3 vejce
- 3-4 stroužky česneku (nebát se ho)
- sůl, bílý pepř
- 3 lžíce kvalitního ol. oleje
- 1 hrst petrželky
- 3 lžíce majonézy Hellmanns
- Dále:
- bagetu či jiné pečivo
- olej
- kousek petrželky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Petrželku nasekáme, vajíčka uvařená na tvrdo a kapii nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.
-
Lilky umyjeme, osušíme, několikrát propíchneme špičkou nože a dáme na plech do předehřáté trouby na 200° C péct.
Během pečení lilky otáčíme a hlídáme barvu. Jakmile jsou téměř černé ze všech stran, jakoby spálené, ale ještě nespálené, vyndáme, počkáme chvilku než zchladnou, abychom je mohli oloupat. (Jde to snadno). -
Oloupané lilky vidličkou rozmačkáme, nebo je pomeleme (já melu, je to jemnější), přidáme česnek, ol.olej, sůl, pepř a mícháme tak dlouho, až se všechen olej zapracuje.
-
Přidáme kapii, petrželku, vejce a spojíme to majonézou. Ochutnáme a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem.
-
Servírujeme na opečených bagetách či jiném pečivu, ozdobené petrželkou.









