Jemná letní zeleninová polévka

189
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

Čínská zeleninová směs
2 hrstičky zelených fazolek
2 vejce
kousek másla
1 větší brambora
1 zeleninový vývar
50 ml smetany
1 lžíce Podravky
sůl
libeček
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku másla si osmažíme zeleninu i fazolky, přidáme oloupanou a na malé kousky nakrájenou bramboru a po usmažení zalijeme zeleninovým vývarem, dáme Podravku, osolíme a vaříme, než změknou brambory.

  2. Pak zjemníme smetanou, povaříme a nakonec pomalu do polévky zavaříme rozšlehaná vajíčka, vypneme a posypeme pažitkou. Kdo chce hustější, přidá instantní jíšku.

Poznámka od kuchařky

Rychlý nápad mě tak napadl a polívečka byla jedna-dva na světě a dobrá dost! Může se udělat s jíškou, nebo můžeme použít jinou zeleninu dle naší chuti.