
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- Čínská zeleninová směs
- 2 hrstičky zelených fazolek
- 2 vejce
- kousek másla
- 1 větší brambora
- 1 zeleninový vývar
- 50 ml smetany
- 1 lžíce Podravky
- sůl
- libeček
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Na kousku másla si osmažíme zeleninu i fazolky, přidáme oloupanou a na malé kousky nakrájenou bramboru a po usmažení zalijeme zeleninovým vývarem, dáme Podravku, osolíme a vaříme, než změknou brambory.
-
Pak zjemníme smetanou, povaříme a nakonec pomalu do polévky zavaříme rozšlehaná vajíčka, vypneme a posypeme pažitkou. Kdo chce hustější, přidá instantní jíšku.
Poznámka od kuchařky
Rychlý nápad mě tak napadl a polívečka byla jedna-dva na světě a dobrá dost! Může se udělat s jíškou, nebo můžeme použít jinou zeleninu dle naší chuti.
Kuchařka: Bibinka