
Suroviny
2 porce
- Čerstvé houby nebo mražené houby
- 20 dkg vinné klobásky
- 4 plátky slaniny
- 1,5 dcl smetany
- 2 lžíce parmazánu + na posypání
- 1 žloutek
- 2 snítky tymiánu
- svazek zelené petrželky
- sůl
- těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Klobásku pomalu vymačkáváme po kouskách na suchou pánev a pozvolna opečeme. Vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou slaninu, necháme ji vyškvařit, pak vložíme i houby, otrhaný tymián, sůl a dusíme přibližně 5-10 minut, podle toho, jak jsou houby vodnaté.
-
Slijeme všechen přebytečný tuk, přidáme zpět klobásku a v misce si smícháme žloutek, smetanu, parmazán a petrželku.
-
Uvařené těstoviny scedíme, asi 2 lžíce vody ponecháme a i s vodou vmícháme do směsi na pánvi, promícháme a vlijeme omáčku, kterou pouze prohřejeme, nesmí se již vařit, takže stáhneme ze zdroje tepla. Podáváme posypané petrželkou a parmazánem.
Poznámka od kuchařky
Inspiroval mě recept z časopisu o vaření, ovšem z kterého, to už bohužel nevím. Dnes jsem ráno zašla na houby a vzhledem k tomu, že nerostou, tak to bylo akorát na tuhle omáčku.