
- reklama -
Suroviny
- 200 g uvařeného kuřecího masa
- 80 g uvařených drůbežích jater
- 1 polévková lžíce másla
- 1 vanička Lučiny
- špetka červené sypké papriky
- sůl
- čerstý mletý pepř
- 2 vejce uvařená natvrdo
- můžeme přidat i kari koření
- Na ozdobu:
- bylinky podle každého
- rajčátka
- brusinky
Postup přípravy receptu
-
Uvařené kuřecí maso a uvařená drůbeží játra z polévky necháme vychladnout.
-
Poté umeleme na masovém strojku nebo nasekáme najemno.
-
Uvařená vejce nastrouháme nahrubo.
-
K masu a jatýrkám přidáme změklé máslo, lučinu, špetku mleté červené papriky a a vše vyšleháme šlehačem do pěny.
-
Pomazánku osolíme, opepříme a necháme v chladu na chvíli uležet.
-
Kuřecí pomazánku mažeme na pečivo nebo na crackery a zdobíme rajčátkem nebo jinou barevnou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Pomazánka se dá podle každého dochutit jinak i přidat chilli papričku, ale dělala jsem pomazánku na zítra pro svého
9-letého vnoučka, který ji má moc rád a tak jsem nepřidávala moc ostrých surovin.
Kuchařka: varilamyskakasicku