Jemná domácí pomazánka z kuřecího masa a jatýrek

48
- reklama -

Suroviny

200 g uvařeného kuřecího masa
80 g uvařených drůbežích jater
1 polévková lžíce másla
1 vanička Lučiny
špetka červené sypké papriky
sůl
čerstý mletý pepř
2 vejce uvařená natvrdo
můžeme přidat i kari koření
Na ozdobu:
bylinky podle každého
rajčátka
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené kuřecí maso a uvařená drůbeží játra z polévky necháme vychladnout.

  2. Poté umeleme na masovém strojku nebo nasekáme najemno.

  3. Uvařená vejce nastrouháme nahrubo.

  4. K masu a jatýrkám přidáme změklé máslo, lučinu, špetku mleté červené papriky a a vše vyšleháme šlehačem do pěny.

  5. Pomazánku osolíme, opepříme a necháme v chladu na chvíli uležet.

  6. Kuřecí pomazánku mažeme na pečivo nebo na crackery a zdobíme rajčátkem nebo jinou barevnou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Pomazánka se dá podle každého dochutit jinak i přidat chilli papričku, ale dělala jsem pomazánku na zítra pro svého

9-letého vnoučka, který ji má moc rád a tak jsem nepřidávala moc ostrých surovin.