Jemná česnekovo sýrová polévka

67
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

česnek
zeleninový bujon
eidam 45%
mrkev
pažitka
sůl
pepř
majoránka
vejce
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Do 1 litru vody prolisujeme asi 4-5 stroužků česneku.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme zeleninový bujón, sůl, špetku pepře a nahrubo nastrouhanou mrkev. Povaříme asi 15 minut.

  3. Mezitím si nakrájíme pažitku.

  4. Do polévky přidáme majoránku, dvě kuličky nového koření a bobkový list. Polévka musí být hutná, tedy ani moc vodová a ani moc hustá.

  5. Vejce a nahrubo nastrouhaný sýr si rozšleháme vidličkou v hrníčku. Polévku přivedeme k varu a vmícháme vejce se sýrem. Mícháme asi 2 minutky, dokud se vejce neuvaří. Poté můžeme polévku dochutit vegetou, popřípadě špetkou soli. Nakonec přidáme pažitku.

Poznámka od kuchařky

Polévku podáváme horkou s opečenými krutony a zbytkem nastrouhaného sýru, který si dosypeme podle chuti.