- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- česnek
- zeleninový bujon
- eidam 45%
- mrkev
- pažitka
- sůl
- pepř
- majoránka
- vejce
- nové koření
- bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Do 1 litru vody prolisujeme asi 4-5 stroužků česneku.
-
Přidáme zeleninový bujón, sůl, špetku pepře a nahrubo nastrouhanou mrkev. Povaříme asi 15 minut.
-
Mezitím si nakrájíme pažitku.
-
Do polévky přidáme majoránku, dvě kuličky nového koření a bobkový list. Polévka musí být hutná, tedy ani moc vodová a ani moc hustá.
-
Vejce a nahrubo nastrouhaný sýr si rozšleháme vidličkou v hrníčku. Polévku přivedeme k varu a vmícháme vejce se sýrem. Mícháme asi 2 minutky, dokud se vejce neuvaří. Poté můžeme polévku dochutit vegetou, popřípadě špetkou soli. Nakonec přidáme pažitku.
Poznámka od kuchařky
Polévku podáváme horkou s opečenými krutony a zbytkem nastrouhaného sýru, který si dosypeme podle chuti.
Kuchařka: mixed-up