Jemná bramborová kaše s ricottou a pórkem

63
- reklama -

Suroviny

500-600 g brambor
1 pórek nebo na půl s jarní cibulkou
2 lžíce ricotty – cca 1/2 kelímku
2 lžíce másla
100-150 ml horkého mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím nakrájíme pórek na tenká kolečka.1 lžíci másla rozehřejeme a pórek, (trochu odebereme na ozdobu), krátce podusíme. Uvařené brambory scedíme, malinko vody necháme na dně.

  2. Do horkých brambor přidáme podušený pórek, ricottu, mléko a druhou lžíci másla. Společně vyšleháme dohladka. Mléko přiléváme postupně podle potřeby, podle toho, jakou chceme mít konzistenci. Kaše je hodně jemná a chutná.