- reklama -
Suroviny
- 2 jelítka
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce krupek
- 2-3 stroužky česneku
- mletý pepř dle chuti
- sůl dle chuti
- majoránka dle chuti
- voda dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Krupky uvaříme v osolené vodě do změknutí.
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, vložíme do hrnce se zahřárým olejem a zpěníme.
-
Potom zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme do růžova. Zředíme vodou, dobře rozmícháme, přidáme vytlačená jelítka, utřený česnek, špetku majoránky, osolíme, opepříme a povaříme.
-
Do hotové polévky vložíme krupky.
Kuchařka: Dasenka