- reklama -
Suroviny
- jelítka podle počtu strávníků
- 750-800 g brambor
- 300 g kysaného zelí
- mléko dle potřeby
- lžíce sádla
- 2 cibule
- sůl
- kmín
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a se solí a s kmínem je uvaříme doměkka. Rozpustíme sádlo a nakrájenou cibuli osmažíme do zlaté barvy.
-
Kysané zelí překrájíme, přidáme k opečené cibuli. Společně chvíli podusíme. Pokud je moc kyselé přidáme špetku cukru.
-
Uvařené brambory scedíme (trochu vody necháme na dně) a s trochou mléka rozšťoucháme. Přidáme cibulové zelí a promícháme. Posypeme čerstvě mletým pepřem.
-
Pekáček lehce vymažeme sádlem a vložíme zelné brambory. Doprostřed uložíme jelítka a dáme na 15-20 minut zapéct do předem vyhřáté trouby.
Kuchařka: mika59