
- reklama -
Suroviny
- 400 g jelení roštěná
- jalovec (drcený)
- pepř mletý
- sůl
- olej
- Na omáčku pro dvě osoby:
- 2 lžíce zeleného pepře (naloženého)
- hrst lišek
- 100 ml bílého vína
- 150 ml smetana na vaření
- kousek másla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, cca 2cm vysoké, potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
-
Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme kousek másla a ne něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, tak 5 minut.
-
Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea