- reklama -
Suroviny
- 1 kg jeleního masa ze hřbetu (plecka nebo kýty)
- 5 dkg slaniny
- 1 velká cibule
- 10 dkg másla
- Nádivka:
- 30 dkg jater (hovězí, telecí, vepřová)
- 10 dkg slaniny
- 1 velká cibule
- sůl
- žloutek
- majoránka
- muškátový květ
- muškátový oříšek
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Játra, slaninu, cibuli umeleme, osolíme, přidáme ostatní koření a žloutek. promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku.
-
Odleželé maso odblaníme, vykostíme a rozřízneme naplocho. Takto připravený plát potřeme nádivkou, srolujeme a režnou nití pevně obvážeme.
-
Hotovou roládu ještě prošpikujeme slaninou a dáme do pekáče s rozpuštěným máslem. Až maso zrůžoví, podlijeme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborami nebo s rýží.
Kuchařka: lenka-m