Jelení roláda

57
- reklama -

Suroviny

1 kg jeleního masa ze hřbetu (plecka nebo kýty)
5 dkg slaniny
1 velká cibule
10 dkg másla
Nádivka:
30 dkg jater (hovězí, telecí, vepřová)
10 dkg slaniny
1 velká cibule
sůl
žloutek
majoránka
muškátový květ
muškátový oříšek
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Játra, slaninu, cibuli umeleme, osolíme, přidáme ostatní koření a žloutek. promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku.


    Zobrazit celý recept

  2. Odleželé maso odblaníme, vykostíme a rozřízneme naplocho. Takto připravený plát potřeme nádivkou, srolujeme a režnou nití pevně obvážeme.

  3. Hotovou roládu ještě prošpikujeme slaninou a dáme do pekáče s rozpuštěným máslem. Až maso zrůžoví, podlijeme.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s bramborami nebo s rýží.