
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg jelení kýty
- 4 lžíce švestkových povidel
- silnější plátek dobře omytého citronu
- 2 lžíce oleje
- koření na divočinu
- sůl
- 1/2 vývaru
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy – aby se maso nekroutilo).
-
Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne.
-
Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne.
-
Když je maso měkké, přidáme k masu povidla,plátek citronu (příjemně to omáčku provoní), zamícháme a ještě asi 20 minut povaříme.
-
Poté vyndáme plátek citronu a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme dát rýži, knedlík…
Poznámka od kuchařky
Vzniklo to čistě náhodou, když tatka donesl domů kýtu z jelena. Všude sem nacházela jen brusinkové, šípkové omáčky a tak vznikla tahle povidlová. Doufám, že vám bude chutnat 🙂
Kuchařka: proste Karol