Jelení kýta se švestkovou omáčkou

174
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg jelení kýty
4 lžíce švestkových povidel
silnější plátek dobře omytého citronu
2 lžíce oleje
koření na divočinu
sůl
1/2 vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy – aby se maso nekroutilo).

  2. Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne.

  3. Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne.

  4. Když je maso měkké, přidáme k masu povidla,plátek citronu (příjemně to omáčku provoní), zamícháme a ještě asi 20 minut povaříme.

  5. Poté vyndáme plátek citronu a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme dát rýži, knedlík…

Poznámka od kuchařky

Vzniklo to čistě náhodou, když tatka donesl domů kýtu z jelena. Všude sem nacházela jen brusinkové, šípkové omáčky a tak vznikla tahle povidlová. Doufám, že vám bude chutnat 🙂