
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g jelení kýty
- 2 kyselé okurky
- 50 g šunky
- 50 g uzené slaniny
- koření na divočinu
- sádlo
- máslo
- Omáčka:
- 2,5 dcl kysané smetany
- 2 kyselé okurky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou.
-
Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme kořením a na rozpáleném sádle po všech stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou a v troubě upečeme doměkka. Občas podléváme vlastní šťávou.
-
Před koncem pečení poklademe maso plátky másla a dáme ještě na chvíli péci. Měkké maso vyjmeme a pokrájíme na plátky.
-
Šťávu zalijeme smetanou, přidáme pokrájené okurky a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem, případně zakapeme citrónovou šťávou (podle kyselosti okurků).
Poznámka od kuchařky
Maso pečeme přikryté a při pečení otáčíme, je pak krásně měkké a šťavnaté.
Kuchařka: Bahula