- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1000 g jelení maso
- 10 dkg sádla
- 2 velké cibule
- slanina
- 2 velké lžíce sladké papriky
- rajský protlak
- sůl
- gulášové koření
- 2 stroužky česneku
- kmín
- majoránka
- citrónová kůra
- hladká mouka
- vývar
Postup přípravy receptu
-
Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou.
-
Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme naložené maso, dále protlak, sůl, trochu gulášového koření, česnek, majoránku, jednu lžičku kmínu, nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citrónu a zalijeme 0,5 l vody.
-
Když je maso měkké, tak jej vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a zalijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a přidáme maso. Podáváme samozřejmě s knedlíkem……
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k