
Suroviny
- 1 kg jeleního masa
- 750-800 g cibule
- vepřové sádlo
- 2 mrkve
- 1/2 menšího celeru
- 2 petržele
- mletá paprika
- 1 lžička drceného kmínu
- 2-3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- mletý pepř
- 3 rajčata
- 2 papriky
- sklenička sterilovaného leča
- 400 g brambor (z toho 2 strouhané, na zahuštění)
- 200 ml červeného vína
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky).
-
Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso a zarestujeme. Vsypeme mletou papriku a necháme ji pustit barvu. Pak podlijeme vodou těsně nad maso, osolíme, opepříme a zakryté vaříme téměř doměkka.
-
Přidáme brambory (na kostičky nakrájené i ty najemno strouhané), rajčata, papriku a lečo, podlijeme vínem a dovaříme doměkka. Ke konci jsme do guláše přidali krájenou nať libečku a v dlaních rozemnutou majoránku.
Poznámka od kuchařky
Recept inspirovaný receptem Kluků v akci. Vařili jsme na plotně (ne v kotlíku), vynechali sušené houby a smrkovou větvičku, kterou kluci pro vůni nakonec v guláši chviličku povaří.