Jelení guláš (kotlíkový)

150
- reklama -

Suroviny

1 kg jeleního masa
750-800 g cibule
vepřové sádlo
2 mrkve
1/2 menšího celeru
2 petržele
mletá paprika
1 lžička drceného kmínu
2-3 stroužky česneku
majoránka
sůl
mletý pepř
3 rajčata
2 papriky
sklenička sterilovaného leča
400 g brambor (z toho 2 strouhané, na zahuštění)
200 ml červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky).

  2. Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso a zarestujeme. Vsypeme mletou papriku a necháme ji pustit barvu. Pak podlijeme vodou těsně nad maso, osolíme, opepříme a zakryté vaříme téměř doměkka.

  3. Přidáme brambory (na kostičky nakrájené i ty najemno strouhané), rajčata, papriku a lečo, podlijeme vínem a dovaříme doměkka. Ke konci jsme do guláše přidali krájenou nať libečku a v dlaních rozemnutou majoránku.

  4. Potraviny na tento recept jsem zakoupila na . Je to online farmářské tržiště, kde nakupujete od lokálních farmářů a výrobců kvalitní a opravdové potraviny.

Poznámka od kuchařky

Recept inspirovaný receptem Kluků v akci. Vařili jsme na plotně (ne v kotlíku), vynechali sušené houby a smrkovou větvičku, kterou kluci pro vůni nakonec v guláši chviličku povaří.