- reklama -
Suroviny
- jelení plec
- 10 dkg sádla
- 2 velké cibule
- 2 velké lžíce sladké papriky
- rajský protlak
- sůl
- gulášové koření
- 4 stroužky česneku
- kmín
- majoránka
- citrónová kůra
- hladká mouka
- vývar
Postup přípravy receptu
-
Na sádle dočervena osmažíme nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodu, aby paprika nezhořkla.
-
Plecko nakrájíme na kostky a dáme dusit na cibuli.
-
Přidáme protlak, sůl, trochu gulášového koření, česnek, majoránku, jednu lžičku kmínu, nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citrónu. Když je maso měkké, tak je vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a zalijeme vývarem.
-
Povaříme, přecedíme a přidáme maso. Do hotového guláše přidáme ještě nadrobno nakrájenou a orestovanou slaninu.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo houskový knedlík.
Kuchařka: lenka-m