
- reklama -
Suroviny
            2 porce
							
    
- 2 jehněčí žlázy
- 1 dl mléka
- 2 dl rajčatového pyré
- 4 lžíce francouzské hořčice
- sůl
- pepř
- 3 lžíce oleje
- 1 dl vývaru (ne bujón)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 dl mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- ocet
Postup přípravy receptu
- 
Dobre umyté a odblanené žľazy narežeme najprv na polovice, potom na plátky. Zalejeme mliekom a necháme v chlade postáť cca 3 hodiny. 
- 
Potom mlieko zlejeme, pridáme paradajkové pyré, horčicu, olej, soľ a korenie, premiešame a dáme do chladu cez noc odstáť. 
- 
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme žľazy s celou omáčkou, prilejeme vývar a pomaly dusíme asi 20 minút. 
- 
V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme k žľazám, premiešame a necháme asi 15 minút pomaličky variť. 
- 
Odstavíme a ochutíme jemne octom. 
            Kuchařka: tejaja
        
