
- reklama -
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 1 chilli paprička
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sumah
- 4 lžíce jogurtu
- sůl
- olej
- 1 lžička papriky
- ¼ lžičky mletého šafránu
Postup přípravy receptu
-
Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme nasekanú chilli papričku, prelisovaný cesnak, zázvor, rascu, sumah, jogurt a soľ. Vložíme mäso nakrájané na malé kocky (na menšie, ako keby sme použili bravčové alebo hydinové mäso, aby sa prepieklo) a dobre premiešame. Necháme v chlade stáť aspoň 1 hodinu, ale kľudne aj cez noc, mäso viac skrehne.
Potom mäso napichujeme na ihly. -
Na oleji opekáme mäso zo všetkých strán. V polovici opekania pridáme zvyšnú marinádu s cibuľou a za občasného miešania dopečieme.
Hotové ražniči vyberieme a udržiavame v teple. -
Do výpeku pridáme papriku a mletý šafrán a premiešame.
-
Na tanieri ražniči prelejeme výpekom. Podávame so zemiakmi a zeleninou.
Kuchařka: tejaja