
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g jehněčího masa
- 2 řapíky celeru
- bílá čásť pórku
- 4 stroužky česneku
- 2 dl bílého vína
- 1 dl vývaru
- 3 snítky tymiánu
- 1 lžíce mleté papriky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór, pridáme na rezance narezané mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.
-
Zasypeme paprikou, osolíme, podlejeme vínom a vývarom, vložíme vetvičky tymiánu a prelisovaný cesnak a zakryté pomaly dusíme domäkka.
-
Keď je mäso mäkké, vložíme na tenšie kúsky nakrájaný stopkový zeler a necháme 3 min povariť. Viac nie, zelerové stopky musia ostať chrumkavé.
-
Podávame s ryžou, kuskusom alebo drobnejšími cestovinami.
Kuchařka: tejaja