
- reklama -
Suroviny
- 3 jehněčí kotletky
- pepř
- sůl
- olej
- 250 fazolkových lusků
- 1 stroužek česneku
- Omáčka:
- 100-150 ml bílého jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce mátových lístků
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Kotletky osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji opekáme kotletky z oboch strán cca 6-8 minút (3-4 min z každej strany, podľa hrúbky). Potom ich vyberieme, dáme na tanier a udržiavame v teple.
-
Do výpeku dáme fazuľkové strúčiky, jemne osolíme a pridáme prelisovaný cesnak. Krátko, asi 4 min, restujeme.
-
Do jogurtu pridáme cesnak, trošička soli a mätové lístky a rozmixujeme.
-
Fazuľky dáme na tanier ku kotletkám a prelejeme mätovou omáčkou.
Ihneď podávame.
Kuchařka: tejaja